Klubnyheder

FIK nyt

23.04.2020

Kære alle!

 Det blev en alt for tidlig afslutning på sæsonen i år og i FIK opstod der med nedlukningen af Danmark en række  usikkerheder. Vi har siden da i FIK brugt tiden på at skabe os et overblik over hvordan FIK er påvirket og over hvordan fremtiden ser ud. Vi vil gerne dele status med jer og her give en update på følgende ting: 

  1. Hvordan er FIK påvirket af Corona krisen
  2. Trænere og ledere til den kommende sæson
  3. Sommertræning
  4. FIK's sommercamp
  5. Generalforsamling

 Hvordan er FIK påvirket af Corona krisen

Som I alle ved så måtte vi slutte sæsonen netop som det hele blev spændende for de hold, der skulle spille slutspil og mesterskaber. Flere hold havde gode chancer for medaljer ved JM og DM stævner og FIK lå lunt i svinget til at blive sæsonens bedste ungdomsklub i Danmark. Det ville have været historisk. -Vi blev det så lidt alligevel ved at tage det eneste DM der blev afviklet. U20 DM til FIK var et kæmpe resultat for klubben og for Frederikshavn og historisk i sig selv!  

Økonomisk gik FIK stærkt ind i sæsonen 2019/2020 og vi er indtil nu kun mildt påvirket af krisen i forhold til andre idrætsklubber. Men der er uanset flere indtægter, der er påvirket eller stor usikkerhed omkring inden næste sæson. Uden aktiviteter i marts og april står vi til at få mindre tilskud fra Frederikshavn kommune. Indtægter fra pay'n'play arrangementer i marts er udeblevet. De ekstremt hårde tider for mange virksomheder vil utvivlsomt påvirke vores sponsorindtægter i væsentlig grad. Hvis vi må aflyse vore sommercamp, så mister vi en god indtægt. Økonomien i vores samarbejdsaftale med EliteNord er også et åbent spørgsmål. Tilsammen en væsentlig økonomisk risiko sammenholdt med stor usikkerhed omkring hvor meget vi kan få kompensation for. Alt sammen medvirkende faktorer i beslutningen om ikke at refundere kontingent for marts måned. Den indtægt kan vi ikke også undvære, hvis vi skal fastholde det aktivitetsniveau vi alle sammen kender i FIK. Vores prioritet er at sikre, at FIK kan fortsætte på samme niveau som hidtil.

At vi over længere tid har opbygget en sund økonomi hjælper os nu og det betyder, at vi har besluttet at gå ind i den kommende sæson med samme aktivitetsniveau, indhold og trænerbesætning som oprindeligt planlagt. Vi kan godt tåle et enkelt år med lidt færre indtægter og en risiko for et vist underskud. Vi er ikke tvunget til at skære ned eller til at hæve kontingentet. Derfor vil vi gerne fastholde det sportslige niveau og indhold vi har opbygget over de seneste år. Herunder fx rekrutteringstiltag, hvor vi henter og bringer skoleelever og børnehavebørn med busser, Academy programmet med professionelle trænere, Danmarks mest omfattende bustransport og overnatningsprogram til kampe og stævner uden merpris oven i kontingentet osv., osv.

FIK er foreløbigt sluppet forholdsvis billigt i forhold til mange andre idrætsklubber og det håber vi meget også vil være status, når Corona-krisen er drevet over.

Trænere og ledere 2020/2021

Inden vi tager hul på næste sæson vil vi gerne lige sende et kæmpe tillykke til årets leder: Teddy Lindgren Jensen! Teddy har i flere år gjort en kæmpe indsats på de yngste hold og taget fantastisk ejerskab for opgaven. Det er rigtig godt gået og skulle have været fejret ved sæsonafslutningen. Heldigvis er Teddy med igen til den kommende sæson og så håber vi, at vi kan fejre titlen der.

Der har siden slutningen af januar været arbejdet med at få besat alle trænerposter til den kommende sæson. Arbejdet er nu så langt, at de fleste poster er besat. Vi mangler stadig enkelte hjælpetrænere og holdledere, men det tror vi på løser sig. Dermed ser listen sådan her ud for den kommende sæson:

U7 trænere: Kasper Glad, Hans Glad, Michael Olsen, Oliver Buus, Henrik Christiansen
U7 Holdledere: Jim Severinsen

U9 trænere: Teddy Lindgren Jensen, René Hansen, Markus Bergen
U9 holdledere: Per Phillipsen, Kim Højen Larsen, Per Nielsen, Rasmus Nordstrøm Pedersen

U11 trænere: Henrik Christiansen, Hans Glad, Esben Nedermark, Nikolaj Nedermark
U11 holdledere: Jens Welle Marquardsen, Lars Mølholt, Lars Lauridsen, Allan Rægaard Larsen

U13 trænere: Flemming Christiansen, Kristian Fick, Mads Bergen, René Bech, Steen Salomonsen
U13 holdledere: Julie Nielsen, Rikke Wilde Andersen

U15 trænere: Jeppe Krogh, Christian Nordentoft, Peter Sørensen
U15 holdledere: Michael Clausen, Lars Dalsgaard, Henning Boelsmand

U17 trænere: David Ohnutek, Rasmus Bech
U17 holdledere: Anders Holm Pedersen

U20 trænere: David Ohnutek, Christian Schioldan, Mads Johnsen
U20 holdledere: Claus Jensen, Dan Jensen, Anna Jensen
OBS: Afventer U20/1.div struktur beslutning fra DIU, som har lagt op til at U20 bliver national turnering med +5 overage spillere, mens 1.div nedgraderes til en mindre og regional turnering. Hvis dette besluttes officielt, så spiller FIK kun i U20 rækken i den kommende sæson. Beslutning træffes endeligt i juni.

2. division trænere/ledere: Kenneth Andersen

Kvinder trænere/ledere: Christina Palsmar, Birgit Svendsen

Motion trænere/ledere: Andreas Overgaard Hansen, Thomas Mølholt

Målmandstrænere: Kjell Snibb, Kevin Frydkjær

Fysisk træner: Ronni Sørensen

Academy trænere: David Ohnutek, Henrik Christiansen, Mads Bech, Ronni Sørensen, Kjell Snibb, Kevin Frydkjær

David Ohnutek er ny Academy og U20/U17 træner efter 2 sæsoner med Vjaceslavs Fanduls, som gjorde en kæmpe indsats i FIK og løftede træningsindsats og det sportslige niveau væsentligt på de ældste hold. David Ohnutek har senest trænet Hernings 1.division og U20 og kommer til FIK til sæsonstart, som forhåbentlig bliver til sædvanlig tid i august.

Sommertræning

Sommertræningen starter i uge 18 for Academy og for U11-U13 i mindre grupper, inden for de grænser som aktuelt er gældende i forhold til at holde afstand og antal personer der kan deltage ad gangen. Vi følger myndighedernes og DIU's anbefalinger nøje og justerer efterhånden som tingene udvikler sig. Særskilt info med de nærmere detaljer vedr. sommertræningen udsendes snarest.

FIK's sommercamp

Vores populære sommercamp er stadig en del af sommerens plan. Den er åben for tilmelding med få tilbageværende pladser og vi mærker stadig fin efterspørgsel på pladserne. Aktuelt er der ikke udmeldt begrænsninger for juli måned, som vil påvirke campen væsentligt og vi forventer derfor at gennemføre som planlagt. Vi forbeholder os dog ret til at aflyse, hvis der i løbet af maj eller juni kommer udmeldinger fra myndighederne, som gør at vi ikke kan gennemføre. Skulle det ske at vi må aflyse, så sørger vi for refusion af deltagernes indbetalinger.

Generalforsamling

FIK's generalforsamling skulle have være afholdt inden 1. april, men det kunne som bekendt ikke lade sig gøre. Vi har fået dispensation til at vente med at afholde generalforsamlingen til forholdene tillader det. Vi håber at det kan lade sig gøre i maj eller juni. Vi skal have valgt mindst to nye bestyrelsesmedlemmer, så har du lyst til at være med, så tag gerne fat i et bestyrelsesmedlem og hør nærmere.

Vi krydser fingre for verden nu lige så stille bevæger sig imod normale tilstande, at sommercampen kan afvikles som planlagt, sæsonen kan starte i august og vi alle kommer godt igennem denne ikke helt normale tid. Så snart vi ved mere, så informerer vi om planen for de forskellige aktiviteter. Spørgsmål og kommentarer er som altid velkomne. Bare ring eller skriv, både bestyrelse samt Preben og Henrik er klar til at tage en snak.

 

Store hockey hilsener fra Preben, Henrik og bestyrelsen.

Søren Klyvø